Wat is EFT?

Laat je rondleiden in de boeiende wereld van EFT en ontdek hoe deze vooruitstrevende therapie kan bijdragen tot de bevrijding van al uw klachten

Meer over EFT
EFT-Praktijk

Wenst u zelf het effect van EFT te ervaren? Dan kan u terecht in het centrum van Koen Van Reeth & Veronique Schelfaut voor een warm onthaal en professionele begeleiding !

Meer over de EFT-Praktijk
EFT-Academy

Bij EFT Academy kan u een AAMET-gecertificeerde opleiding tot EFT-Practitioner volgen, steeds onder begeleiding van professionals en ervaren therapeuten.

Meer over EFT-Academy
EFT-Boek

Lees alles over het succesvolle boek dat uitgroeide tot het standaardwerk over EFT. Verkrijgbaar in de boekhandel of online te bestellen.


Meer over het EFT-boek


EFT balk

Wie zijn wij?

Veronique Schelfaut – EFT ADVANCED PRACTITIONER en TRAINER

Veronique Schelfaut

Sinds mijn opleiding als Medisch Voetverzorgster merkte ik hoe goed ik mensen kon aanvoelen. Het werd duidelijk dat ik iets met mensen wilde doen. Er volgden een aantal opleidingen in die zin: Aromatherapie, voetreflexologie, massage. Ik werd massagetherapeute en docente, en leerde op deze manier heel veel mensen de techniek van het aanraken. Dit lesgeven gaf mezelf heel veel voldoening, en zo hielp ik velen andere paden te bewandelen.

Maar door mensen aan te raken ontdekte ik dat er meer achter die stress zat, die ik probeerde weg te masseren. Het interne emotionele proces dat zich in het onbewuste afspeelde kon ik niet bereiken. Ook al pratend bracht ik geen oplossing voor deze spanningen. Samen met mijn man Koen, osteopaat, bleven we op zoek naar de "missing link" tussen lichaam en ziel. Daarbij stootten we in 2004 op een heel bijzondere techniek: Emotional Freedom Techniques of EFT. Deze ontdekking deed ons met sprongen persoonlijk groeien en al heel snel gingen we over in het behandelen van andere mensen met deze techniek.

Door het begeleiden van mensen, besefte ik plots dat heel wat van ons gedrag bepaald wordt door het verleden, en dat wij te weinig genieten van het heden of zoals Krishnamurti zegt: "Wat we NU zijn is de uitkomst van miljoenen jaren leven onder de druk van wat andere mensen en denken en propageren."Als we bewust worden van het nu, kunnen we het verleden loslaten. EFT helpt je het verleden los te laten.

Lees meer over Koen Van Reeth