Wat is EFT?

Laat je rondleiden in de boeiende wereld van EFT en ontdek hoe deze vooruitstrevende therapie kan bijdragen tot de bevrijding van al uw klachten

Meer over EFT
EFT-Praktijk

Wenst u zelf het effect van EFT te ervaren? Dan kan u terecht in het centrum van Koen Van Reeth & Veronique Schelfaut voor een warm onthaal en professionele begeleiding !

Meer over de EFT-Praktijk
EFT-Academy

Bij EFT Academy kan u een AAMET-gecertificeerde opleiding tot EFT-Practitioner volgen, steeds onder begeleiding van professionals en ervaren therapeuten.

Meer over EFT-Academy
EFT-Boek

Lees alles over het succesvolle boek dat uitgroeide tot het standaardwerk over EFT. Verkrijgbaar in de boekhandel of online te bestellen.


Meer over het EFT-boek


EFT balk

Wat is EFT?

Inleiding

Emotional Freedom Techniques (Emotionele bevrijdingstechnieken) of EFT is een vorm van emotionele acupressuur. EFT is een methode die de spanning of emotionele lading van een probleem of klacht afneemt en je zo emotioneel en fysiek bevrijdt. Bij EFT tik je met je vingertoppen op specifieke punten op je lichaam terwijl je je concentreert op je fysieke, emotionele of psychische pijn. Dit tikken maakt de emotie los. Hierdoor verdwijnt de negatieve lading die verbonden is aan de oorspronkelijke ervaring van de klacht of het probleem. De energie stroomt opnieuw vrij en je voelt je in evenwicht.


Lees meer.

Geschiedenis

Het begon allemaal in de jaren tachtig, toen Dr. Callahan, een cognitieve psycholoog, een patiƫnte Mary over de vloer kreeg met een levenslange, ernstige waterfobie. Ze leed regelmatig aan hoofdpijn, nachtmerries en misselijkheid. Ze had reeds een resem therapeuten bezocht toen ze bij hem terecht kwam. Hij ontplooide zijn hele repertoire van technieken om deze vrouw te helpen, maar het mislukte keer op keer.


Lees meer.

Ontdekkingsverklaring

De oorzaak van alle negatieve emoties is een ontregeling van het energiesysteem in het lichaam

Laten we deze verklaring even grondig bestuderen. Als we Mary als voorbeeld nemen, dan voelde zij dat haar angst op het moment dat de energie die door haar maagmeridiaan stroomde, ontregeld was. Of, deze disbalans in haar energiesysteem veroorzaakte haar emotionele instabiliteit. Op het moment dat men deze dis-balans ongedaan maakte door het tappen op de maagmeridiaan verdween haar angst.


Lees meer.

Theorie

EFT= Meridian Based Desensitization (volgens S.Wells) Je haalt de emotionele lading of spanning van beladen of gespannen emoties of herinneringen af (=desensitisatie) zodat je de lading, pijn angst e.d. niet meer voelt; Het doet je niets meer na de behandeling, en je kan het loslaten en vergeten.
Lees meer.