Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Koen van Reeth

EFT-ADVANCED PRACTITIONER & TRAINER

Via zijn opleiding als kinesitherapeut/fysiotherapeut heeft Koen zich doorheen de jaren gespecialiseerd in ontspanningstechnieken, osteopathie en voeding, om uiteindelijk EFT-Practitioner en trainer te worden.

Steeds op zoek naar de 'missing link' achter de fysische klachten waarmee mensen bij hem aanklopten, kwam hij uiteindelijk EFT of Emotional Freedom Techniques op het spoor. Vooral patiënten met hyperventilatie voedden zijn ideeën over een onlosmakelijk band tussen 'body' en 'mind'. Hij merkte immers op dat er meer achter hyperventilatie zat dan een verkeerde ademhaling en dat die klachten niet zomaar met corrigerende ademhalingstechnieken konden weggehaald worden. Een spontane toepassing van een vorm van gesprekstherapie, waarbij hij vooral feedbacktechnieken gebruikte, werkte in eerste instantie, maar de meesten van zijn cliënten hervielen na een tijdje.

Met de technieken van EFT verliep deze gesprekstherapie opmerkelijk gemakkelijker, omdat Koen plots in staat was om het onderbewustzijn van zijn cliënten dusdanig te bereiken dat ze zelf inzagen dat ze verkeerd bezig waren, en ze de dingen waar ze zich zorgen over maakten konden loslaten. Vooral het begrip, dat zich bevrijden van het verleden en leven in het heden centraal moet staan, bleek heel beslissend te zijn.

Nog elke dag staat Koen versteld van de resultaten die EFT teweegbrengt; een hele reeks emotionele en zelfs fysische klachten kunnen nu door hem perfect behandeld worden. Aangezien hij deze kennis wil delen, legt hij zich sinds 2004 naast behandelingen ook toe op lezingen, workshops, publicatie en opleidingen in EFT voor zowel persoonlijke als professionele toepassing.