Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Veronique Schelfaut

EFT-ADVANCED PRACTITIONER & TRAINER

Tijdens haar opleiding als Medisch Voetverzorgster merkte ze telkens opnieuw hoe goed ze mensen kon aanvoelen. Het werd dan ook vlug duidelijk dat ze in die richting verder wilde. Er volgden een aantal aanvullende opleidingen zoals aromatherapie, voetreflexologie en massage. Uiteindelijk werd Veronique massagetherapeute en docente, die op haar beurt heel veel mensen de techniek van het aanraken aanleerde. Het lesgeven gaf haar veel voldoening en zorgde ervoor dat velen professioneel een gelijkaardige richting uitgingen.


Maar door mensen aan te raken ontdekte ze dat er meer achter stress zat, die ze steeds probeerde weg te masseren. Het interne emotionele proces dat zich in het onbewuste afspeelde kon immers door massage niet bereikt worden. Ook pratend bracht ze geen oplossing voor deze spanningen.

Samen met haar man Koen bleef ze zoeken naar de 'missing link' tussen lichaam en ziel. In hun zoektocht stootten ze in 2004 op een heel bijzondere techniek: Emotional Freedom Techniques of EFT. Deze ontdekking bevorderde niet alleen hun persoonlijke groei, maar deed hen snel overgaan tot het behandelen van mensen met deze techniek.  

Door het begeleiden en behandelen van mensen met EFT, besefte Veronique dat heel wat van ons gedrag bepaald wordt door het verleden en dat wij te weinig genieten van het heden. Ze besefte dat wanneer we bewust worden van het nu, we eindelijk het verleden kunnen loslaten. Volgens haar helpt EFT ons zonder twijfel dit verleden los te laten.